Dissabte dia 25 de novembre, va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona la Jornada interdiocesana de pastoral de la salut.

La trobada va ser presidida per Mons. Salvador Cristau, bisbe de Terrassa i responsable de la pastoral de la salut de la Conferència Episcopal Tarraconense, i va comptar amb dues ponències emmarcades en la Campanya del Malalt d’aquest any, que porta per lema “Donar esperança en la tristesa”.

D’una banda, el Dr. Alejandro Rocamora, psiquiatra fundador de la Sociedad Española de Suicidiología, va exposar el tema del patiment psíquic i emocional des d’una perspectiva psiquiàtrica des de la humanització; mentre que Mn. Gerardo Dueñas, director de la Comissió de Salut Mental de la Conferència Episcopal Espanyola, el va tractar des de la visió de l’acompanyament espiritual i pastoral.

L’esperit d’aquesta jornada va constituir el preludi del que ha de marcar la Campanya del Malalt 2024 a les diòcesis, i que començarà el dia 11 de febrer, festa de la Mare de Déu de Lourdes i dia de la Jornada Mundial del Malalt.