El Secretariat per al sosteniment de l’Església de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha presentat aquest dimecres, dia 30 de març, la campanya Xtants 2022 amb la que l’Església anima a marcar la X a la declaració de la Renda.

Gràcies a aquesta campanya, que s’activarà al web portantos.es a partir del proper dilluns, dia 4 d’abril, l’Església pot finançar milers de projectes que, a la vegada, ajuden cada any més de quatre milions de persones. Des de la CEE es recorda que la campanya va adreçada tant a catòlics com a no catòlics o no practicants, simplement és un «exercici de llibertat i de democràcia fiscal».

Marcar la casella de la l’Església no repercuteix en cap cas el declarant, és a dir, no s’ha de pagar més ni es deixa de cobrar res. A més, marcar la casella de l’Església és totalment compatible amb marcar la casella per a altres finalitats socials.

7 històries reals recolzen la campanya d’enguany

La campanya Xtants també ajuda a fer visible les històries que es troben en darrere de cada ‘X’. Històries de persones que tenen noms i rostres concrets, i que han trobat en l’Església una mà estesa quan ho han necessitat. Les històries d’aquest any es personalitzen en la Rosa, l’Erika, en Tino, la María, l’Álvaro, la Blanca i en Guillermo. El seu agraïment els ha portat a manifestar públicament la seva vida.

A més del diari XTants que es distribuirà per totes les parròquies i s’encartarà a la premsa, la campanya estarà present a la televisió, la ràdio i les xarxes socials (FacebookTwitterInstagram i Tik Tok).