Malgrat el caràcter estructural de la pobresa, la pandèmia de la Covid-19 ha fet agreujar les seves conseqüències i el nombre de persones que l’estan patint. Moltes d’elles l’han sofert doblement: al març i ara. Per aquest motiu, les Càritas de les diòcesis amb seu a Catalunya han posat en marxa  una nova campanya que porta per lema La pobresa també rebrota, per tal que tothom qui pugui contribueixi al fons d’emergència Covid-19 perquè les persones que pateixen puguin tirar endavant i sortir d’aquesta crisi que ha generat la pandèmia.

La crisi actual no ha afectat a tothom per igual. Les persones que han pogut adaptar el seu lloc de feina al teletreball i han tingut la viabilitat de realitzar-lo, així com les que han pogut conviure els diferents membres de la família, amb l’espai suficient perquè cadascú realitzés les seves tasques de la millor forma possible, han pogut viure el confinament d’una forma molt més positiva que les llars que han hagut d’estar tots els membres de la família en un mateix espai.

Durant l’estat l’alarma les Càritas de les diòcesis de Catalunya van haver de replantejar tots els serveis i projectes, vetllant per garantir les necessitats bàsiques de tothom qui ho requeria. Això va ser possible gràcies a més de 13.000 voluntaris. La seva implicació va fer possible l’atenció de les persones més vulnerables, juntament amb el compromís de socis i donants.