Aquest dilluns 8 de març s’ha fet una reunió “on-line” on hi han participat representants de la trentena d’equipaments que en formen part.

Aquest dilluns, 8 de març, s’ha fet una reunió amb la trentena d’equipaments que actualment formen part de la Xarxa d’esglésies de Catalonia Sacra. L’objectiu del “Catàleg d’activitats turístiques i Culturals” en el que s’està treballant des de fa mesos, és  reunir les principals ofertes de visites i activitats de guiatge als principals monuments de l’Església a Catalunya, tant les que estan obertes a tothom com les que estiguin destinades a grups organitzats.  El catàleg inclourà activitats clàssiques i ja disponibles de fa temps, però també presentarà noves propostes de visita conjunta a diferents monuments, seguint un fil patrimonial que les uneixi. L’agenda d’activitats anuals també formarà part del Catàleg, que d’aquesta manera reunirà un seguit de propostes culturals de gran qualitat escampades arreu del territori.

La Xarxa també tindrà un paper protagonista en la presentació de les activitats de Catalonia Sacra de 2021. L’acte es farà el dimecres, 24 de març, a les 11 del matí, al cor dels canonges de la Catedral de Sant Pere de Vic. A causa de la pandèmia aquest canvia el format que havia tingut en els darrers anys; es farà sense públic presencial però es podrà seguir en línia.

En la reunió també s’ha parlat dels efectes que la pandèmia està tenint en la cultura i el turisme. Dani Font, coordinador de Catalonia Sacra, ha explicat que l’escenari amb el qual ara mateix es treballa és amb el d’un estiu “similar al de l’any passat”. Si ve aquesta situació està “lluny de ser la ideal”, l’objectiu ha de continuar sent “atreure els visitants de proximitat” en un any on tot sembla indicar que el turisme, condicionat a l’evolució de la Covid-19, impedirà una gran mobilitat internacional.

La Xarxa de Catalonia Sacra agrupa a un bon conjunt d’esglésies amb valor patrimonial que disposen d’un nucli d’atenció turística, amb la voluntat de fer un treball conjunt per a la millora de la seva atesa al visitant.

Font: Catalonia Sacra