Catalonia Sacra, la iniciativa de les diòcesis amb seu a Catalunya per a la dinamització del patrimoni cultural de l’Església, ofereix una nova edició de «L’estiu és diví», la campanya d’estiu que ens convida a redescobrir catedrals, basíliques, monestirs o esglésies, enguany a través de la música.

En aquest sentit, la proposta que es presenta per a aquest estiu permetrà conèixer d’una manera divulgativa l’evolució de la música. En primer lloc, es pot fer amb el recorregut a través de la història musical que ens ofereix el músic i compositor Jordi Domènech, partint de l’orgue, en unes càpsules divulgatives en què també hi col·laboren Jordi Reguant i Mercè Sanchís, dos dels organistes més reputats del país que exemplifiquen, amb el so de l’orgue, l’evolució que ha tingut la música en els darrers segles.

D’altra banda, aquesta guia musical es complementa amb un conjunt de vint-i-cinc esglésies vinculades amb cadascun dels períodes musicals.

Al web d’aquesta proposta que ofereix Catalonia Sacra també s’hi recull una selecció de concerts que tenen com a escenari els temples de la Xarxa de Catalonia Sacra.

Font: Arquebisbat de Tarragona