A la recerca de l'”excel·lència en la gestió” i la transparència. Amb aquesta voluntat ha tingut lloc a Madrid la trobada anual dels ecònoms diocesans, que s’ha convocat amb el tema “El control intern i la millora de la gestió econòmica”, per continuar el projecte comú de gestió exemplar.

Oferir una gestió transparent, òptima i exemplar al servei de la societat, com a part de l’ADN de l’Església. Aquest és l’objectiu que ha reunit a Madrid als responsables d’economia de les diòcesis espanyoles en una trobada organitzada per la vicesecretaria per a Assumptes Econòmics de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Més de 160 persones van participar, de manera presencial o telemàtica, en aquestes Jornades que van tenir lloc entre el dijous 30 de setembre i el divendres 1 d’octubre amb el tema “El control intern i la millora de la gestió econòmica”.

La trobada va començar el dijous 30 de setembre amb una eucaristia presidida per Mons. Lluís Argüello, Secretari general de la CEE i bisbe auxiliar de Valladolid. Mons. Argüello va destacar el paper de la gestió econòmica com a instrument necessari per a l’evangelització.

En aquestes jornades també va intervenir el vicesecretari per a Assumptes Econòmics de la CEE, Fernando Giménez Barriocanal, qui ha destacat que amb aquesta trobada les diòcesis espanyoles fan un pas fonamental en el seu projecte de gestió econòmica exemplar.

A la recerca de l'”excel·lència en la gestió”, ha subratllat Giménez Barriocanal, s’han revisat les eines que proporciona la Conferència Episcopal a les diòcesis: el portal de donatius ‘www.donoamiiglesia.es‘, l’ERP de gestió integral i la nova aplicació de control dels actius immobles.

Un altre dels temes que es van abordar en aquesta trobada va ser el sistema de Control Intern de les diòcesis amb un projecte elaborat al costat de KPMG. Aquesta aposta integra àrees transcendentals, com a béns immobles, inversions financeres, tresoreria, subvencions, compres, personal, ingressos i rendició de comptes.

També s’han analitzat altres temes econòmics d’interès per a les diòcesis espanyoles, com són els avenços en transparència, el règim fiscal i l’assignació tributària.

A més, el nou equip per al Sosteniment de l’Església, encapçalat pel bisbe de Bilbao, Mons. Joseba Segura, i el director de l’oficina, José María Albalad, han tingut l’oportunitat de presentar les noves línies de treball. Així mateix, han agraït l’esforç de les diòcesis amb la campanya del Dia de l’Església Diocesana, que se celebrarà el diumenge 7 de novembre.