Al migdia del dia 3 de desembre de 2021, la Santa Seu ha fet públic el nomenament del nou bisbe de Terrassa, Mons. Salvador Cristau Coll. La diòcesi de Terrassa estava vacant després del trasllat de Mons. Josep Àngel Saiz Meneses a la diòcesi de Sevilla. Mons. Cristau ha estat al capdavant de la diòcesi com a administrador diocesà des del 15 de juny de 2021.

Mons. Salvador Cristau Coll va néixer a la ciutat de Barcelona el dia 15 d’abril de 1950. A la Universitat de Barcelona va obtenir la Llicenciatura en Dret Civil (1972). Ingressà al Seminari Major de Toledo l’any 1976 i rebé l’ordenació presbiteral a la Catedral de Toledo el 12 d’octubre de l’any 1980. És llicenciat en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de Burgos. Va desenvolupar el ministeri sacerdotal entre les diòcesis de Toledo, Barcelona i Terrassa.

El 18 de maig de 2010 va ser nomenat Bisbe Auxiliar de Terrassa. L’ordenació episcopal va tenir lloc el dia 26 de juny de 2010 a la Santa Església Catedral Basílica del Sant Esperit de Terrassa.

Actualment és membre de la comissió episcopal per al clergat i seminaris, a la Conferència Episcopal Espanyola i responsable de la Pastoral de la Salut i del treball interdiocesà pel que fa al Clergat, Seminaris i Pastoral Vocacional a la Conferència Episcopal Tarraconense.