Data: 26 de desembre de 2021

A les parròquies de l’Església catòlica comencem la celebració de la Missa de Nadal amb un anunci explicant el motiu d’aquest esdeveniment amb una síntesi històrica anterior i vivint l’alegria del Naixement de Jesús. Li diem Pregó de Nadal i us ho ofereixo perquè tingueu l’oportunitat de llegir-ho, de recordar-ho i de transmetre el seu contingut als nens i joves de les vostres famílies.

Us anunciem, germans, una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria; escolteu-la amb cor joiós.

Havien passat milers i milers d’anys d’ençà que Déu, al principi, creà el cel i la terra i feu l’home a la seva imatge i semblança; i milers i milers d’anys des que havia cessat el diluvi i l’Altíssim havia fet resplendir l’arc iris, senyal d’aliança i de pau.

Prop de dos mil anys després que Abraham, el nostre pare en la fe, va deixar la seva terra; 1.250 anys després que els israelites, guiats per Moisès, van sortir d’Egipte; mil anys després de la unció de David com a rei; l’any 752 de la fundació de Roma; l’any 42 de l’imperi d’Octavi August; quan el món sencer gaudia de gran pau, ara fa 2.021 anys, a Betlem de Judà, un poble humil d’Israel, ocupat per romans, en una establia, perquè no hi havia lloc a l’hostal, de Maria verge, esposa de Josep, de la casa i família de David, va néixer Jesús, Déu etern, Fill de l’Etern Pare i home veritable, anomenat Messies i Crist, que és el Salvador que la humanitat espera.

L’alegria d’aquesta festa no ha de fer-nos oblidar les dificultats que molts germans afronten amb motiu de la pandèmia, de l’erupció del volcà de la Palma, dels malalts i ancians en solitud i tants altres.

Serveixin les belles paraules del text anterior per a desitjar a tots un bon Nadal, un sant NAIXEMENT DE JESÚS, EL MESSIES, EL SENYOR.