Laics de quasi totes les Diòcesis amb seu a Catalunya van participar, dels dies 14 al 16 de febrer, en el Congrés de Laics “Poble de Déu en sortida” que organitzava a Madrid la Comissió episcopal d’Apostolat Seglar de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

L’objectiu és impulsar la conversió pastoral i missionera del laïcat en el Poble de Déu, com a signe i instrument de l’anunci de l’Evangeli als homes i dones d’avui. Hi van assistir més de 2.000 persones de totes les Diòcesis d’Espanya i dels diferents moviments laicals.

En un clima de molta comunió eclesial els Congressistes d’Urgell van inserir-se dins dels 80 grups de treball que es van centrar en quatre itineraris: primer anunci, acompanyament, formació i presència del laïcat en la vida pública. Quatre eixos marcats per tres línies d’actuació claus com ho són la sinodalitat, el discerniment i la presència en el món.

El Congrés s’inicià amb la presentació de M. Ángeles Fernández, periodista de TVE on hi van intervenir el cardenal Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid i President de la Conferència Episcopal Espanyola; el cardenal Carlos Osoro, arquebisbe de Madrid; Isaac Martín, laic i membre de la Comissió Executiva del congrés; i el cardenal Kevin Farrell, prefecte del Dicasteri per als Laics, Família i Vida.  I després es presentà la ponència inicial a càrrec de José Luis Restán, director editorial de COPE.

El dissabte 15 de febrer, després de l’Eucaristia, es compartiren les experiències i testimoniatges de les temàtiques tractades. A continuació, s’organitzaren per grups de reflexió, els quals continuaren a la tarda, en què es reprengueren noves experiències i testimoniatges. Durant les diferents sessions s’anà passant pels diferents itineraris del congrés: primer anunci, acompanyament, formació i la presència del laïcat en la vida pública. A la nit va tenir lloc un festival musical.

El Diumenge 16 de febrer, va tenir lloc la darrera ponència (que adjuntem: https://www.pueblodediosensalida.com/ponencia-final-un-pentecostes-renovado-2/) a càrrec de Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona i Ana Medina, periodista de 13TV. Finalment va tenir lloc l’Eucaristia de clausura, presidida pel cardenal Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la CEE. L’Eucaristia va finalitzar amb l’acció de gràcies de Pilar Rodríguez-Carretero Luna i l’oració d’enviament del cardenal Blázquez.

Més informació a:

https://www.pueblodediosensalida.com/