Bisbe auxiliar de Barcelona

Mons. David Abadías Aurín va néixer a Barcelona, el 31 de juliol de 1973. Llicenciat en Teologia, especialitat Sagrada Escriptura, per la FTC, i en Història de l’Església per la Facultat d’Història Eclesiàstica de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. És doctor en Història de l’Església per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

El bisbe auxiliar de Barcelona va rebre l’ordenació sacerdotal el 13 de desembre del 1998. El ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat als Bisbats de Barcelona i sobretot al de Terrassa.

Ha estat degà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes (FHEAG) des de l’any 2016 fins al 2022. Ha estat professor d’Història de l’Església medieval (FTC i FHEAG) de Metodologia i fonts Històriques (FHEAG) i de Cultura i Cristianisme a l’edat moderna i contemporània (FHEAG). Ha estat el cap del Departament d’Història de l’Església de la FTC (fins al 2014), i el cap de Publicacions de la FTC i de la FHEAG, a més de coordinador acadèmic de la FHEAG (fins al 2016).

Ha publicat Breu història de l’Església a l’Edat Mitjana (Instrumenta 1), Barcelona: Facultat d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes Antoni Gaudí – Facultat de Teologia de Catalunya, 2015. I Els teòlegs espanyols al regne de Maria I Tudor d’Anglaterra. La influència de quatre teòlegs espanyols durant el regne de Maria I Tudor d’Anglaterra (1553-1558), Barcelona, 2015.

La veu de l'església