El dia 31 de juliol, Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i responsable d’Economia de la Conferència Episcopal Tarraconense, va tenir una connexió telemàtica amb els Ecònoms de les 10 diòcesis de Catalunya per tractar diverses qüestions i prendre alguns acords.

Es van estudiar diversos aspectes del funcionament econòmic de les diòcesis amb el desig de millorar la sensibilització dels fidels catòlics pel que fa al finançament de les parròquies i dels recursos per a l’evangelització.

Es va treballar en la preparació del dossier «L’Església Catòlica a Catalunya» que es presentarà la propera tardor i que mostrarà la realitat i el treball de l’Església a través de les parròquies, les congregacions religioses, la vida consagrada, i els moviments i associacions de laics que incideixen en favor de tota la societat.

També es va anunciar que s’ha posat en marxa la plataforma «dono a la meva església» per facilitar les contribucions econòmiques a les parròquies i diòcesis.

Finalment, els ecònoms van mostrar el seu desacord amb les informacions calumnioses que han aparegut recentment sobre les immatriculacions realitzades per l’Església Catòlica i van donar ple suport al Comunicat que va publicar la Conferència Episcopal Tarraconense el passat 23 de juliol en què, entre altres coses, es deia que les deu diòcesis amb seu a Catalunya «sempre han seguit el procés legal vigent, sense cercar privilegis. No han actuat en cap moment de manera arbitrària i han documentat tot el que els constava com a propi. L’Església no s’ha apropiat de res que no fos seu».