Els dies 5, 6 i 7 de setembre va tenir lloc al Monestir de Poblet (Tarragona) la trobada-convivència d’inici del Curs 2022-23 dels seminaristes del Seminari Major Interdiocesà, on conviuen i estudien els joves que es preparen per al ministeri sacerdotal de les 8 Diòcesis que formen la Província Tarraconense.

El dilluns 5 de setembre els seminaristes,  juntament amb els seus formadors, van poder conèixer bona part de les dependències del Monestir i la vida dels monjos, a través d’una visita guiada per fra Bernat Folcrà.

L’ endemà dia 6, van visitar la població propera de Montblanc, concretament l’Església de Sta. Maria la Major, la presó on fou detingut el cardenal Vidal i Barraquer abans de ser conduït a Barcelona perquè anés a l’exili, i el Santuari de la M. de Déu de la Serra. Per a fer la visita els va guiar l’historiador local Sr. Toni Cartanyà. Van revisar l’estiu i preparar les coses del nou curs.

El darrer dia de la convivència, el dimecres dia 7, van dedicar-lo a un recés predicat pel P. Abat de Poblet, Rvm. P. Octavi Vilà i Mayo.

Durant la convivència d’aquests dies de setembre al Monestir van poder viure i compartir de prop la vida dels monjos, menjant amb ells al refetor, o bé participant de les hores de pregària i de l’Eucaristia a l’Església del Monestir.