El 18 de desembre va tenir lloc, de manera telemàtica, la Jornada dels Delegats episcopals de Càritas que es va organitzar des de Càritas Espanyola. Una Jornada de formació, pregària i acompanyament on hi van participar a més del Bisbe d’Astorga, delegat de la Conferència Episcopal Espanyola per a Càritas, Mons. Jesús Fernández, el Delegat de Càritas Espanyola, Mn. Vicente Martín i més d’una cinquantena de Delegats i Delegades dels Bisbats espanyols.

Una trobada que va tenir format digital, amb una pregària inicial i la salutació de Mons. Fernández que va encoratjar els delegats a treballar per una Càritas en sortida, i ben propera als més necessitats, entre ells els que està creant la pandèmia. Després va fer una radiografia de la tasca i la missió de Càritas i el paper dinàmic que han de tenir els delegats. Vicente Martín també va ressaltar la necessitat d’acompanyament a tots els agents de Càritas, i de les persones vulnerables ateses.

En un segon moment es va fer un treball de grups per poder reflexionar i poder donar resposta a unes preguntes que volien apuntar als grans reptes que tenen els Delegats i les Càritas Diocesanes en la vida dels bisbats i de les parròquies: com poder fer present en els plans diocesans la realitat i la tasca de Càritas; com poder acompanyar els agents que intervenen en l’acció caritativa i social; i acompanyar-se entre els delegats d’altres diòcesis.

Finalitzat el treball de grup hi va haver una posada en comú, on es va fer un ric diàleg entre els assistents, i amb el desig d’un bon, joiós i solidari Nadal es va finalitzar l’encontre.