Els responsables de més de 200 centres d’esplai de Catalunya, Mallorca, Menorca i Andorra, es van reunir dissabte 29 de gener passat al Teatre l’Amistat de Mollerussa (Pla d’Urgell) en l’Assemblea General Ordinària del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. Durant la trobada, que va comptar amb la participació del secretari d’Infància i Adolescència, Alexis Serra, i del director general de Joventut, Àlex Sastre, es van marcar les prioritats de futur del moviment, amb la voluntat que continuï sent un agent de cohesió i transformació social.

L’assemblea, a més de fer balanç de la tasca dels centres d’esplai durant un any complicat, marcat encara per la pandèmia i les restriccions per a la prevenció del Covid-19, va fixar els nous objectius de futur en un moment de crisi sanitària, social i econòmica. Es va aprovar la Memòria 2021, el Pla d’Accions 2022, el calendari del pròxim any i, en matèria econòmica, l’exercici del 2021, a més de donar llum verda al pressupost per a aquest 2022. L’acte també va oferir als monitors i monitores dels diferents centres d’esplai punts de trobada per a la dinamització, reflexió i formació.

Canvis al Consell Directiu

En l’assemblea es va votar també els nous candidats i candidates a entrar al Consell Directiu, entre els quals, posteriorment, s’escollirà un nou president o presidenta, ja que l’actual, Xavi Nus i Garrell, acaba aquest any el seu mandat.

Durant el discurs de comiat com a president, Xavi Nus va recordar el camí que va començar amb 11 anys anant de colònies amb el seu centre d’esplai i va reivindicar la gran tasca dels voluntaris/es del món del lleure “Recordeu sempre que com a monitors/es sou un referent per als infants i adolescents i teniu un paper clau en la seva educació”.

Entrega de premis a les iniciatives més innovadores

D’altra banda, també es va aprofitar per fer entrega dels premis de l’InnovAct, el concurs que premia les activitats més innovadores realitzades durant l’any pels centres d’esplai. Els projectes “Plantes vs Virus”, del Centre d’Esplai Josepets, “L’últim viatge al país de mai més”, del Centre d’Esplai Missioner Aguiluchos, i “El viatge”, del Centre d’Esplai Cra-Cra, van estar els premiats d’aquesta edició. El director general de Joventut, Àlex Sastre, va ser l’encarregat de fer l’entrega dels guardons.

El moviment de centres d’esplai de la Fundació Pere Tarrés

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) és una federació de centres d’educació en el lleure amb un bagatge de més de 60 anys que agrupa a més de 200 centres d’esplai distribuïts entre les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida, Castelló, les illes de Mallorca i Menorca i també el Principat d’Andorra. Els centres d’esplai MCECC acullen uns 25.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.500 monitors i monitores.

Font: Flama.info