Data: 30 de juliol de 2023

Uns cent trenta joves formaran part del grup del bisbat de Vic que s’encaminarà vers Lisboa per participar en la Jornada Mundial de la Joventut, convocada pel papa Francesc. Aquestes jornades mundials tenen el seu origen en l’opció que pel jovent va fer sant Joan Pau II, el qual veia amb claredat que l’Església és sempre jove i que, per tant, sempre té un missatge que pot arribar al cor juvenil. Hi ha moltes persones que, havent participat en les convocatòries del Sant Pare, en diversos llocs dels món, en tenen un gran record i reconeixen que foren molt significatives, tant per a la seva vida de fe com en les opcions vocacionals que van prendre després de participar-hi. Els nostres joves, doncs, aquest diumenge, 30 de juliol, emprenen el seu camí vers una experiència eclesial que els pot fer molt de bé.

Ho diem sovint i ens ho creiem: és molt important el treball amb els infants i els joves per al futur de la nostra Església diocesana, per a les nostres parròquies i comunitats. Es fa treball amb el jovent. Són petites realitats que, com illes enmig d’un oceà, constitueixen llocs d’esperança per als qui cerquen un sentit a la vida, enmig de les ideologies i les ferides que aquestes produeixen. És cert que el treball amb infants i joves demana molta dedicació. Tots necessitem ser escoltats i acompanyats, però encara més els adolescents i joves. Ens falten persones que, tocades per la misericòrdia de Déu, puguin portar al jovent una paraula propera, ferma, clara i comprensiva de l’esperança d’un futur obert, des de la certesa de l’amor de Déu. Tot treball evangelitzador amb infants i joves, encara que sigui petit, és de gran valor i és multiplicador de més i més fruits. Gràcies als qui treballeu amb la infància i la joventut!

Els qui van vers Lisboa tenen un encàrrec de Francesc: «Abans de posar-vos en camí aneu a visitar els vostres avis, feu una visita a una persona gran que estigui sola! La seva pregària us protegirà i portareu al cor la benedicció d’aquest encontre.» Però també a la gent gran el Papa ens demana: «A vosaltres us demano que acompanyeu amb la pregària els joves que celebraran la Jornada Mundial de la Joventut. Aquests nois i noies són la resposta de Déu a les vostres peticions, el fruit del que vau sembrar, el signe que Déu no abandona el seu poble, sinó que sempre el rejoveneix amb la fantasia de l’Esperit Sant.» Acompanyem, doncs, amb el nostre suport i la nostra pregària els joves del nostre bisbat que participaran en la JMJ a Lisboa de l’1 al 8 d’agost.