El proper mes d’octubre tindrà lloc a Roma el Sínode convocat pel papa Francesc. Es tracta de la fase final d’un llarg procés d’escolta del poble de Déu a les Esglésies locals i de les posteriors etapes desenvolupades per part de les Conferències episcopals i Assemblees continentals.

Fruit d’aquest treball, es va presentar el 20 de juny al migdia l’instrumentum laboris, un instrument de treball per al discerniment dels participants de l’etapa de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode. No és un resum del camí recorregut fins ara, sinó el resultat del que s’ha après sobre la naturalesa de l’Església sinodal. El document consta d’un text i quinze fitxes de treball. Juntes reuneixen les claus del camí sinodal realitzat fins ara.

Accedir a la versió catalana de l’Instrumentum laboris

 

 

L’instrumentum laboris es presenta com una eina per al discerniment dels qui participen en la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que tindrà lloc l’octubre de 2023. Aquest document convida a aprofundir proporcionant algunes intuïcions que han sorgit al llarg del procés. També pretén afavorir la metodologia de l’assemblea.

Els tres temes centrals que estaran al centre dels treballs de l’Assemblea sinodal de l’octubre de 2023 es relacionen amb les tres paraules que constitueixen el tema del Sínode: comunió, missió i participació. En aquest sentit, es desenvoluparà com créixer en comunió; l’aportació a la missió comuna i les formes de participació de tothom en l’Església missionera.

Cada fitxa presenta una breu reflexió, fruit del discerniment realitzat al llarg del procés sinodal. Seguirà una pregunta bàsica per al discerniment que es durà a terme en les diverses sessions de treball i alguns suggeriments per a la pregària i la reflexió preparatòria de cada membre de l’assemblea. L’IL en el seu conjunt, pretén que, amb aquestes fitxes, cada participant pugui créixer com a Església sinodal missionera que anuncia l’Evangeli.