Els dies 23, 24 i 25 de febrer va tenir lloc a Madrid la VIa Trobada de Directors Espirituals de les Diòcesis d’Espanya, organitzada per la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la CEE. Hi van assistir l’arquebisbe d’Urgell i President de la Comissió, Mons. J. E. Vives, amb el vocal Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa, amb Sergio Requena, Director del Secretariat de la Comissió. De Catalunya hi van participar representants dels Seminaris de Barcelona, Terrassa i Interdiocesà de Catalunya.

En les diverses ponències i aportacions es va aprofundir en l’acompanyament espiritual dels futurs sacerdots, tal com es proposa en el recent aprovat “Pla de formació sacerdotal. Formar Pastors Missioners”. Amb ponències sobre el marc general per a la direcció espiritual del Pla, per part del Rv. Juan Carlos Mateos, de la Comissió del Clergat, i l’aprofundiment de la direcció espiritual en 3 moments: el període de decisió vocacional per part de la Gna. Mar Camargo; en l’etapa inicial de la formació propedèutica, discipular, configurativa i pastoral (Seminari) per part del bisbe Salvador Cristau, i en l’etapa llarga de la formació permanent en les diverses etapes i edats, a càrrec del Vicari episcopal Rv. Ángel Moreno de Buenafuente. També una taula rodona molt suggerent amb 3 aportacions i un bon diàleg comunitari del Rv. Raúl Contreras, de Jaén, el Rv. Miguel Ángel Íñiguez, de Getafe, i el Vicari per al Clergat Rv. Francisco González Gómez de Màlaga.

També es va projectar i comentar el film “El novè dia” amb una valenta figura sacerdotal. I van tenir lloc també reunions de grup i diàlegs amb els ponents.