Dels dies 18 al 20 d’octubre va tenir lloc a Madrid la 48a. Trobada de Rectors i Formadors dels Seminaris Majors d’Espanya, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, President de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola. Hi assistiren també altres bisbes membres de la Comissió: Mons. Eusebio Hernández, Mons. Salvador Cristau i Mons. Sebastián Chico, així com el Director del Secretariat de la Comissió Rv. Sergio Requena.

El lema de la Trobada fou: “Pastors missioners: l’avui i el demà de la formació en els nostres seminaris”. Es va centrar a aprofundir el nou Pla de formació dels preveres a l’Església d’Espanya, que està a punt de ser donat a conèixer quan rebi el reconeixement de la Congregació per al Clergat de la Santa Seu.

A la Trobada hi aportaren ponències Mons. Luis Argüello, bisbe auxiliar de Valladolid i Secretari general de la CEE sobre la dimensió espiritual de la formació i el nou bisbe auxiliar de Cartagena Mons. Sebastián Chico sobre la dimensió humana de la formació al ministeri. També el Rector d’Àvila i professor de la UPSA Dr. Gaspar Hernández sobre el nou Pla de formació, el prof. Norbert Miracle sobre els agents formatius i el Rector de Toledo Rv. José M. Anaya sobre el Curs propedèutic.

També amb el Rv. Juan Carlos Mateos i el Rv.  Sergio Requena van rebre informació sobre una Trobada recent a Zagreb sobre abús d’autoritat, de consciència i sexual,  i el Curs de Prevenció d’Abusos que es duu actualment a terme als Claretians de Madrid.

La Jornada fou molt participada per part dels 104 inscrits, i en tots els moments de l’encontre es va viure un gran clima de comunió i d’animació envers la important tasca formativa dels futurs preveres.

La veu de l'església