Els dos primers dies de juliol, divendres 1 i dissabte 2, es van realitzar les jornades de formació per a responsables de catequesis de Catalunya i les Illes Balears que el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC) celebra des de fa ja 21 anys. Aquestes jornades van ser presidides per primera vegada per Mons. Francesc Conesa, bisbe de Solsona i president del SIC des del mes d’abril passat, i van comptar amb l’assistència de 50 participants presencials als quals es van sumar aproximadament uns altres 45 de manera virtual.

«Acompanyar els qui acompanyen» va ser el leitmotiv de la trobada. Per a això, es va comptar amb tres moments nodrits cadascun d’ells d’un tema específic. El divendres al matí Angelines Morales, responsable del sector adults d’Acció Catòlica General, va convidar els assistents a «Acompanyar els pares i les mares». A la tarda, la religiosa vedruna Dolors García, directora del Departament de Pastoral d’Escoles Catòliques, els va submergir en l’art d’«Acompanyar els grups de catequistes». I l’endemà, els van ajudar a endinsar-se en el món de l’«Acompanyament espiritual dels acompanyants» Mn. Santi Collell, Delegat de Catequesi de Terrassa, i Belén García, directora de l’entitat «Anem per Feina» i responsable de la pastoral de joves de la Comunitat Cristiana de St. Pere Claver, del Clot; tots dos són col·laboradors de l’Equip d’Acompanyants dels Exercicis en la Vida Ordinària.

Al final de les XXI Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi, es va recordar que els catequistes de la Província Eclesiàstica de Barcelona estan convidats a participar en les III Sessions Catequètiques aquesta mateixa setmana, del 5 al 7 de juliol; on se’ls ajudarà a aprofundir en la identitat, la formació i la missió del catequista a la llum del Directori General de Catequesi.

Fotografies: Ramon Ripoll

Font: Secretariat Interdiocesà de Catequesi