BARCELONA. La creu de Sant Climent de Veneçuela marca l’inici de la Quaresma

Data: 22 de febrer de 2021

Una reproducció de l’emblemàtica creu on es va oficiar la primera missa a Sud-Amèrica és la protagonista de la cinquena edició de Sent la Creu

Una reproducció de la Creu de Sant Climent, símbol de l’aliança entre els colons i els indis, sota la qual es va oficiar la primera eucaristia al continent sud-americà, al segle XVI (1527), arriba a Barcelona com a símbol de la cinquena edició de Sent la Creu. Joves de tota la diòcesi s’han apropat a la basílica de Santa Maria del Mar per gaudir d’aquesta celebració promoguda pel Secretariat de Pastoral amb Joves que marca l’inici de la Quaresma.

El Sent la Creu dedicat al poble veneçolà

Cada any se celebra sota una creu arribada d’algun lloc del planeta en què la fe cristiana està perseguida. Enguany la pregaria i els donatius del Sent la Creu aniran pel poble veneçolà, per això tothom ha posat el seu gra de sorra, inclosos el cardenal Joan Josep Omella i el cardenal veneçolà Baltazar Enrique Porras qui ha presidit la missa. Porras és un prelat veneçolà, ferm defensor dels drets del seu poble, que actualment serveix com a arquebisbe metropolità de Mérida i com a administrador apostòlic de Caracas.

La creu que marca l’inici de l’evangelització de Sud-Amèrica

La creu de Sant Climent marca l’inici de l’evangelització de Sud-Amèrica. Es troba a Santa Ana de Coro (Veneçuela) i fou declarada per la UNESCO patrimoni de la humanitat.  El cardenal Porras creu que a Veneçuela es viu «un moment de desafiament i repte, amb esperança per construir nous camins, amb sacrifici, on es poden viure situacions extremes que ens amarguen el cor» No obstant el cardenal aporta per tenir “la paciència que ens faci sentir el valor del perdó i la misericòrdia”. A més de les desenes de joves i fidels de les diferents parròquies i moviments de Barcelona presents a la basílica, la cerimònia es va seguir telemàticament per centenars de veneçolans i veneçolanes.

La veu de l'església