VIC. Jesús, segona etapa del camí sinodal

Data: 19 de febrer de 2021

El camí sinodal continua avançant. Amb l’inici de la Quaresma arriben els nous materials per a tots els grups sinodals que participen en el Sínode per l’Esperança, corresponents a la segona etapa.

El Sínode Diocesà és un camí interior viscut com a Església diocesana. Un camí per a obrir-se a la força transformadora de l’Esperit Sant. Però, ¿qui dóna l’Esperit Sant, qui fa obrir els ulls a les necessitats profundes de les persones i de la societat? Jesús. Sínode vol dir fer camí junts… amb Jesús. En aquest «junts» cadascú és un misteri únic. L’objectiu d’aquesta etapa és aconseguir que la mirada de cadascú es trobi i connecti amb la mirada de Jesús. És possible aquest repte? Com varen sentir els deixebles, també avui podem dir: vine i veuràs!

La proximitat amb Jesús, anar observant els seus fets i paraules —com varen fer els deixebles quan van deixar-ho tot per seguir-lo— anirà revelant la seva mirada vers cada persona, vers la societat, i com ell pot ser resposta a tantes necessitats i sets que s’han discernit en la primera etapa d’aquest camí sinodal.

Contingut del material de l’etapa II

Amb l’objectiu de tornar a descobrir Jesucrist i preguntar-se qui és i quina rellevància té en la vida de tots, en les nostres comunitats, en la societat, es proposa un itinerari a través de les pàgines del llibre de treball que s’està enviant a totes les persones que formen part d’un grup sinodal arreu de la diòcesi.

Aquest itinerari consta de tres moments o capítols:
Qui és Jesús?
Què té a veure amb mi?
Creiem de debò que Jesús es viu?

Cada moment va precedit d’un treball personal per a ajudar a enriquir les sessions del grup. La metodologia és flexible i s’ha pensat no solament per a propiciar el diàleg i la pregària, sinó que vol facilitar també el treball en les circumstàncies actuals.

El contingut —curiositats, fragments de la paraula de Déu, testimonis, propostes per a reflexionar, meditar i pregar— s’ha fet amb l’ànim de redescobrir Jesús, caminant amb ell pas a pas, a mida que s’avança en els diferents capítols.

Situació dels grups sinodals

Aquells grups que encara no ho hagin fet poden anar enviant les seves aportacions corresponents a la primera etapa: Persona i societat. Per a aquells grups que tenen més dificultats per a poder concloure aquesta etapa es recorda que qualsevol moment és idoni per a fer arribar les aportacions.

En qualsevol cas, encoratgem tots el grups a continuar amb aquest nou material. Sobretot si hi ha certa dificultat per a trobar-se, segur que l’itinerari proposat ajudarà a avançar en el camí, més encara fent-ho amb l’esperança que com a creients tenim posada en Jesucrist.

 

 

La veu de l'església