VIC. Inauguració de la botiga de “Moda re-” a Manresa

Data: 17 de febrer de 2020

El projecte “MODA RE-“ és una ambiciosa iniciativa liderada per Càritas en el conjunt de l’Estat espanyol

El passat dimecres, dia 12 de febrer, va tenir lloc la inauguració de la botiga de Moda re- que ha obert Càritas Diocesana de Vic, a la carretera de Vic, 25 baixos, de Manresa.

L’acte,  presidit per Mons. Romà Casanova i Casanova, Bisbe de Vic, va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Sr. Valentí Junyent, membres de la Fundació Formació i Treball i  l’equip de Càritas Confederal que hi ha al darrere de Moda Re.  També hi varen intervenir la directora de Càritas Arxiprestal de Manresa, Fina Farrés i el director de Càritas Diocesana de Vic, Rufí Cerdan.

Aquest projecte és fruit de la col·laboració de Càritas Diocesana de Vic i la Fundació Formació i Treball creada per Càritas Barcelona.

El projecte “MODA RE-“ és una ambiciosa iniciativa liderada per Càritas en el conjunt de l’Estat espanyol que aposta per transformar la gestió de la roba usada que tradicionalment s’ha anat realitzant, per un model innovador d’economia circular, solidària i sostenible, basada en criteris ètics i capaç de generar ocupació d’inserció per a persones en situació d’exclusió social.

Amb el nom “MODA RE-“ es vol posar en valor la importància de re-collir, re-utilitzar o re-ciclar la roba usada per tal de re-construir, re-ocupar i re-iniciar les biografies de les persones en situació precària a les quals s’acompanya des de Càritas.

Són, per tant, dos els elements que justifiquen la creació de les botigues de “moda re-“ . El primer és ambiental: el foment del consum de productes recuperats, reutilitzats, reciclats… per disminuir el consum de matèries primeres, el consum d’energia i aigua i la contaminació associada a un model de consum de roba de temporada que finalitza als abocadors, després d’un ús curt.

El segon és la dimensió social. La botiga de “moda re-“ s’afegeix al conjunt de projectes en els quals Càritas treballa en l’àmbit sociolaboral i de l’economia solidària en el conjunt de la diòcesi. I reforça la seva aposta per superar el mer assistencialisme amb iniciatives innovadores que afavoreixin el desenvolupament integral, la promoció de les persones i l’exercici dels seus drets. La implantació de la recollida de roba en contenidors i la creació de la botiga, suposarà la contractació de dues persones a jornada completa i una persona a mitja jornada. Aquest pas ha comportat per a Càritas Diocesana de Vic la creació d’una empresa d’inserció.

La veu de l'església