Data: 7 de novembre de 2021

Ja fa més d’un any i mig que estem vivint els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Han estat moltes les persones i les famílies que han patit i estan patint en primera persona els efectes més nocius d’aquest virus. Els hospitals, els centres d’atenció primària i tots els professionals que hi treballen, han fet i segueixen fent un esforç ingent que mai els podrem agrair prou.

L’Església, en col·laboració amb les administracions públiques i amb altres agents socials, ha estat molt activa en l’atenció i l’acompanyament als malalts, als difunts i als seus familiars. Hem treballat per mantenir viva l’esperança dels ciutadans amb el missatge de l’Evangeli que ens ha confiat Jesucrist. I ara, més que mai, treballem per atendre amb molt d’escalf els germans i germanes que s’adrecen a les nostres parròquies, comunitats o institucions, demanant ajuda material o espiritual per poder avançar amb més serenor enmig de la greu crisi social i econòmica provocada per la pandèmia.

Tot i que sembla que ens estem recuperant, les conseqüències econòmiques per a moltes famílies són crítiques. Ja fa mesos que les diferents entitats socials de l’Església, encapçalades per les Càritas diocesanes i parroquials, veuen com famílies senceres tenen seriosos problemes per viure dignament.

Davant d’aquesta situació, la gran família de l’Església que peregrina a la diòcesi de Barcelona vol continuar aquesta necessària missió al servei de les comunitats cristianes amb una atenció especial als més afectats per aquesta crisi. Durant aquest darrer any les col·lectes parroquials han disminuït considerablement, cosa que ha provocat greus dificultats per al sosteniment econòmic d’algunes de les nostres parròquies i centres de culte, espais des d’on l’Església desenvolupa la seva missió espiritual, assistencial i missionera. Volem seguir atenent tots els que necessiten ajuda i llum en el seu camí.

Per tot això, aquest any la col·lecta amb motiu de la Jornada de Germanor és més necessària que mai. Aquesta Jornada vol conscienciar-nos de la necessitat de col·laborar econòmicament per dur a terme la missió que Crist ha confiat a l’Església, ja sigui amb una aportació periòdica  o un ajut puntual. L’aportació de cadascun de nosaltres contribueix a reforçar el servei de l’Església arxidiocesana.

Benvolguts germans i germanes, ha arribat l’hora d’entendre que hem d’estar més units que mai i caminar junts. Formem part d’una gran família que vol que ens sentim protegits, acollits i segurs. Són molts els germans que ens envien un crit d’alerta. Necessiten la nostra ajuda, l’ajuda de l’Església. Aprofitant aquesta diada, vull agrair-vos profundament la vostra col·laboració en el Fons Comú Diocesà i la vostra solidaritat. Que Déu us beneeixi i us guardi en la seva pau.