Data: 13 de març de 2024

Un total de 28.822 alumnes de centres de titularitat pública i d’escoles cristianes de la diòcesi de Girona estan matriculats, durant aquest curs 2023-2024, a l’assignatura de Religió catòlica, el que representa un 24,62%. D’aquest total, 9.506 alumnes estudien en centres públics i 18.597 en escoles cristianes. Aquestes xifres les ha donat a conèixer aquest matí, als mitjans de comunicació, l’equip de la delegació diocesana d’Ensenyament i de l’Escola Cristiana del Bisbat de Girona, que han destacat que són unes xifres semblants a les del curs anterior.

L’equip de la delegació ha volgut posar en relleu el nou currículum de Religió catòlica dins del marc de la LOMLOE: «És una eina important i compta amb un plantejament molt ben dissenyat per a treballar la identitat personal de l’alumnat en relació amb el missatge cristià, les tradicions i la cultura pròpies de les nostres arrels i el diàleg amb un món i entorn plural». En aquest sentit, des de la delegació s’ha agraït la tasca que el professorat de Religió està duent a terme a les escoles, subratllant l’aportació que fan al costat dels altres docents en l’educació integral de tot l’alumnat. S’ha recordat que la formació religiosa, d’acord amb la LEC (Llei d’Educació de Catalunya) és «un dret de les famílies i una bona oportunitat per evitar la ignorància en cultura religiosa, un tema que comença a ser preocupant».

D’altra banda, l’equip ha fet una crida als estudiants i titulats universitaris perquè cursin els crèdits necessaris per a l’obtenció de la Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica (DECA) i es posin en contacte amb la delegació per obtenir la proposta que els permetria accedir a la borsa de professors de Religió, ja que continua havent-hi vacants per cobrir.

Finalment, han volgut agrair «la tasca i el mestratge de l’anterior delegat, Pere Micaló, així com la confiança que en ells va dipositar l’administrador diocesà, Mn. Lluís Suñer, per tal de continuar la tasca en la delegació».

La veu de l'església