Data: 9 d’abril de 2023

Avui és un dia de gran alegria per a tots nosaltres, per a tota la humanitat, ja que celebrem la resurrecció de Jesucrist, el nostre Senyor. La Pasqua és la festa més important de l’any, és la victòria de la vida sobre la mort, la unió sobre la divisió, l’amor sobre l’odi, de la gràcia sobre el pecat.

En la celebració eucarística d’aquest diumenge es proclama el passatge de l’aparició de Jesús a Maria Magdalena (Jn 20,1-9). L’evangelista narra com va arribar al sepulcre de bon matí i troba que la pedra havia estat moguda. Després, corre a informar Pere i el deixeble estimat. I després tots dos s’afanyen per arribar al sepulcre i comprovar el que ella els ha dit, veuen que els llençols són allà, però el cos del Senyor no hi és. El sepulcre buit és el signe visible de la resurrecció.

Així es confirma la nostra fe. La resurrecció de Jesús no fou un esdeveniment imaginari o un mite, sinó un fet històric amb els deixebles com a testimonis oculars. La resurrecció és l’esdeveniment central de la fe cristiana, i és el que infon l’esperança i la certesa que la vida continua més enllà de la mort.

En aquest temps d’incertesa i dolor que vivim és fàcil sentir-se desanimats, confosos, preocupats. Però la Pasqua recorda que, malgrat els patiments i les dificultats que enfrontem, sempre hi ha esperança en Crist. Ell ha promès que mai no ens abandonarà i que sempre estarà amb nosaltres, fins i tot en els moments més foscos.

Per tant, avui és un dia per lloar i felicitar Déu, per  donar-li  gràcies pel seu amor i la seva misericòrdia. És un dia per renovar la fe i el compromís amb Crist, el que vàrem fer en rebre el baptisme. I per compartir el seu amor i esperança amb els altres. Aquesta Pasqua ens ha de moure a ser millors persones, més generoses i caritatives, i a treballar plegats per construir un món més just i pacífic, un món on veritablement regni la caritat que brolla d’aquest esdeveniment central de la història i la humanitat: el Fill de Déu encarnat, nascut de Maria Verge, Jesucrist, ha ressuscitat per donar-nos vida, i vida eterna.

La nostra vida ha de ser un testimoni d’aquesta resurrecció. En aquest temps de Pasqua l’Església canta l’antífona Regina cœli. En aquest text dirigit a la Mare de Déu, i intercalat per l’aclamació joiosa de l’al·leluia, l’Església canta i suplica a Maria, com a Reina del cel, que s’alegri perquè ha ressuscitat el qui portà en el seu ventre, tal com li havia promès, i li demana que pregui per nosaltres davant Déu: Regina cæli Lætare. Quia quem meruisti portare. Resurrexit sicut dixit. Ora pro nobis Deum.

 Amb aquest joiós cant a Maria us desitjo a tots una bona i santa Pasqua. Que el Senyor ressuscitat us beneeixi i us guardi sempre! El Senyor ha ressuscitat! Realment ha ressuscitat, Al·leluia!