Les Diòcesis amb seu a Catalunya s’uneixen a la iniciativa promoguda per la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola per tal que, a partir del dilluns dia 16 de març, cada dia a les 12 h. del migdia, es resi la pregària de l’Àngelus, mentre es fan sonar les campanes de les esglésies per invitar a pregar, en solidaritat amb tots els confinats a les seves llars i per agrair l’entrega de tots els qui generosament treballen per atendre i combatre la pandèmia del coronavirus Covid-19.

Tots els fidels són invitats a unir-se des de les llars respectives a aquesta iniciativa eclesial i ciutadana, i els Bisbes demanen que sigui secundada pels responsables de les esglésies.

En aquests dies de dolorosa prova, fruit de la pandèmia del coronavirus Covid-19, l’Església Catòlica vol oferir pregària i esperança, amb els seus recursos en favor dels afectats, així com fer sensible la presència del Senyor que salva i acompanya el seu poble, i anima tots els cristians a perseverar en la pregària de súplica perquè aviat se superi aquesta terrible prova.

El Sant Pare Francesc des de l’inici d’aquesta epidèmia, ens ha recomanat la pregària confiada a la Mare de Déu i ha afegit a l’Àngelus aquesta

ORACIÓ:

“Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens confiem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús, mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda. Amén.”