Nasqué a Barcelona el 23 de març de 1967. Va iniciar els estudis al Seminari Menor i els continuà al Seminari Conciliar de Barcelona. També cursà la llicenciatura i els cursos de doctorat en Filosofia a la Facultat de Filosofia de Catalunya, de la qual actualment és professor, i a Munic.

Fou ordenat prevere a la parròquia de Santa Maria de Vilafranca del Penedès el 1992. Com a diaca primer i després com a prevere ha treballat en les activitats pastorals de les parròquies de Santa Maria i de la Santíssima Trinitat, de Vilafranca del Penedès. Va formar part de l’equip de formadors del Seminari Menor de Barcelona. Des del 16 de setembre de 2004 exerceix el càrrec de canceller i secretari general de l’Arquebisbat de Barcelona. És canonge de la Catedral barcelonina i és consiliari diocesà del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona.

Va combinar la seva tasca pastoral amb la tasca acedèmica com a professor de les facultats de Filosofia i Teologia de Catalunya (1998-2017) i de l’Institut Superior de Ciències Reiligioses de Barcelona (ISCREB) en les especialitats d’Història de la Filosofia Antiga i també de Fenomenologia de la Religió.

Des de l’any 2017 és membre del Patronat de la Fundació de la Junta Constructora de la Basílica de la Sagrada Família.

El 19 de juny de 2017 va ser nomenat bisbe de la Seu titular de Cenae i auxiliar de Barcelona pel papa Francesc per ajudar en les tasques de l’arquebisbe Joan Josep Omella a l’arxidiòcesi de Barcelona. Va rebre la consagració episcopal el 9 de setembre de 2017 a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona

El 13 de juliol de 2023 el papa Francesc va nomena bisbe de Tortosa a Mons. Sergi Gordo Rodríguez. La presa de possessió de Mons. Sergi Gordo Rodríguez com a nou bisbe de Tortosa va ser el 9 de setembre, a les 11 h, a la catedral de Santa Maria de Tortosa.

La veu de l'església