Data: 6 de novembre de 2022

D’entrada, un avís per als amables lectors dels nostres estimats diaris locals. N’hi ha alguns que reben aquest comentari setmanal per mitjà del Full parroquial o per un fullet que distribuïm en els centres catòlics (per això el tenen repetit) i d’altres que només el tenen a  través de la premsa escrita. A tots us devia aquesta breu explicació en el sentit de justificar el mateix escrit que apareix en el fullet amb una brevíssima i nova introducció.

Recordeu que anomenem aquesta jornada DIADA DE GERMANOR o DIA DE L’ESGLÉSIA DIOCESANA, on donem a conèixer els comptes i els serveis prestats durant un any a tota la societat. En aquest cas, els de l’any 2021. El títol és l’utilitzat, des de fa dècades, com a “marca” de la campanya.

No podia imaginar que unes paraules juntes poguessin indicar múltiples situacions en què es veiessin implicats individus i comunitats per compartir tot allò que tenen: els uns, donant; i els altres, beneficiant-se del que Déu ha posat a les seves mans.

L’expressió “X tants” ha estat usada durant els últims anys per part de l’Església a Espanya com una mena de logotip o reclam per anunciar a tota la societat la importància de l’ajuda mútua i per recordar la responsabilitat de tots els cristians en el sosteniment de les activitats litúrgiques, formatives i caritatives que realitza la comunitat eclesial. Va ser una encertada expressió que va calar molt aviat en el cor de tothom perquè denotava unes característiques implícites plenes de col·laboració, solidaritat i agraïment.

Hi va haver un temps en què la nostra reflexió es va centrar en la paraula família. Repasseu els anteriors fullets i descobrireu la riquesa del terme emprat. Per a aquest any s’ha eixamplat el radi d’acció de la nostra mirada i de les nostres intervencions. És una referència universal, sense barreres, sense discriminacions, amb l’objectiu d’atansar-se al proïsme i d’oferir-li el millor que l’Església té i administra en tots els àmbits de la seva actuació. El X tants permet explicar que l’ajuda arriba a molts i que la gratitud s’ha de manifestar sempre.

Em plau agrair a tothom la col·laboració que realitzen al llarg de l’any en parròquies, en centres educatius i associacions caritatives, en comunitats diverses on es fa palès l’amor de Déu i l’atenció al germà. És fonamental el temps i la dedicació de molts creients a aquest servei.

Gratitud que s’estén a tots aquells qui, veient la tasca de les institucions d’Església, valoren positivament la seva activitat i aporten els seus donatius a aquesta finalitat.

Gratitud a tots els membres de l’Església per la seva aportació econòmica. A més de les seves pregàries i la seva dedicació.

Durant els últims anys es comprova l’augment progressiu de les x en les declaracions de la renda dels espanyols. És un indicador de l’estima envers la institució. Això ens omple de joia als responsables de l’Església i ens obliga a millorar la nostra presència i el nostre servei. No solament volem augmentar el nombre dels qui se’n beneficien ans també la qualitat i la quantitat dels elements materials i espirituals que s’ofereixen. No solament  X tants sinó per a tant.

No dubteu a col·laborar amb els vostres suggeriments per tal de millorar el compromís de l’Església en la societat.